Marlistories logo

Welkom op Marlistories

Hou jij van wegdromen in verhalen, maar kun je steeds de tijd niet vinden? Of wil je dat het verhaal verder gaat dan de woorden alleen? Verrijk dan je leven met Marlistories, een digitale boekenbox met daarin elke week het volgende deel van een mooi verhaal, aangevuld met leuke, inspirerende en exclusieve goodies. Voor € 1,99 per maand krijg jij een jaar lang elke week een genietmoment in je mailbox! Gun jij jezelf ook een wekelijkse dosis leesgenot? Abonneer je nu!

En er is meer…
Een online community met andere Marlistories-lezers, waar je de goodies kunt vinden, waar je kunt kletsen en (na)genieten, of in contact kan komen met de schrijfster zelf.
Aan het eind van het jaar wordt het boek in zijn geheel naar je toe gestuurd, als e-book (gratis!) of als fysiek boek (tegen verzendkosten).

Laatste nieuws

Veelgestelde vragen

Wat is Marlistories precies?
Marlistories is een digitaal boekenbox-abonnement. Dat betekent dat je in een jaar tijd een heel boek ontvangt opgedeeld in afleveringen (wekelijks of maandelijks). Elke keer krijg je daar leuke extraatjes bij, zoals filmpjes, audioversies van het verhaal, achtergronden en inspiratie. Net zo sprankelend en verrassend als een ‘normale’ boekenbox, maar dan online.

Wat krijg ik elke week/maand?

 • Een aflevering in je mail, tot na een jaar je boek/verhalenbundel compleet is
 • Toegang tot de community met alle extraatjes
 • Na een jaar desgewenst complete e-book gratis toegestuurd
 • Na een jaar desgewenst fysiek boek tegen verzendkosten toegestuurd

Wat voor extraatjes zijn het eigenlijk?
Denk aan:

 • Leuke links naar Youtube filmpjes of interessante websites
 • Achtergronden bij het verhaal
 • Extra verhalen (die bijvoorbeeld spelen in dezelfde wereld)
 • Wallpapers
 • Recepten
 • Audioboeken van het hoofdstuk/verhaal
 • Wat ik verder maar bedenk om jou blij te maken!

Deze extraatjes deel ik op de speciale Facebook-pagina van die aflevering, waar je toegang toe krijgt.

Hoe zit dat met die community?
Op Facebook bestaat een besloten groep speciaal voor de Marlistories-abonnees. Je wordt daar automatisch aan toegevoegd zodra je een abonnement hebt genomen.

Wanneer komt mijn Marlistory?
Als je je hebt ingeschreven voor Sprankels, komt het nieuwe verhaal elke eerste maandag van de maand.

Heb je je ingeschreven voor Verblind, Dansen tot de zon komt en/of De echo van de regenboog, dan komt het volgende deel vlak voor het weekend, op vrijdag rond 18:00 u.

Heb ik meer keus dan de huidige vier abonnementen/verhalen?
Op dit moment nog niet, maar ik streef ernaar om ook verhalen in andere genres onder te brengen bij Marlistories. Romantiek en fantasy voor volwassenen liggen in ieder geval in het verschiet!

Moet ik starten op de begindatum?
Nee hoor, je kunt beginnen wanneer je wilt! Als je eenmaal begonnen bent, gaat het jaar voor jou in.

Kan ik me abonneren op alle Marlistories?
Natuurlijk!

Wat kost een abonnement op Marlistories?
Een standaard abonnement op Marlistories kost je een jaar lang € 1,99 per maand. (Let op! Op dit moment krijg je de eerste maand gratis!).

Een kort verhaal abonnement, zoals De echo van de regenboog, kost éénmalig € 2,50.

Kan ik ook voor een jaar intekenen?
Jazeker! Als je in één keer wilt betalen, kost het abonnement je maar € 20,-. Het leuke is dat je dan goedkoper uit bent én dat je het complete boek als e-book automatisch toegestuurd krijgt na dat jaar. Als je het fysieke boek graag wilt hebben aan het eind van het abonnement, dan kost een jaar je € 25,- (Nederland) of € 32,50 (België).

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Jouw gegevens zijn absoluut alleen voor jou en mij. Ik geef mailadressen en andere gegevens niet door aan derden.

De reeks is al bezig, kan ik instromen?
Je kunt op elk moment instromen, je begint dan gewoon bij het begin en krijgt elke keer toegang tot de Facebookpagina waar je dan aan toe bent.

Ik heb geen Facebook, wat nu?
Geef even aan dat je geen Facebook hebt en dan komen de extraatjes per mail naar je toe! (Je mag natuurlijk ook voor deze optie kiezen als je wel Facebook hebt)

Ik lees alleen vanaf papier
Dan is Marlistories niet meteen jouw ding… Maar later misschien wel! Na het jaar Marlistories komt elk boek ook fysiek uit. Als je het boek in handen wilt hebben, dan kan dat dus! Alleen nog even aftellen…

Wat gebeurt er als ik niet betaal?
Dan krijg je geen afleveringen meer en stopt je toegang tot de facebook-pagina’s.

Ik heb de mail niet gekregen, wat nu?
Controleer even of je hebt betaald en of de mail niet per ongeluk in de spambox terecht is gekomen. Lijkt alles in orde, neem dan contact met me op, dan lossen we het op!

Abonnementen

Je kunt op dit moment kiezen uit vier verschillende abonnementen.

Sprankels

Een bundel met daarin 12 korte verhalen, van fantasy tot horror. Laat je verbazen, vermaken en ontroeren, bijvoorbeeld door Miron. Hij is lelijk als de nacht, maar om daarom zijn dromen maar op te geven? Geen haar op zijn hoofd die daaraan denkt!
Rein en zijn vriendin delen lief en leed met elkaar, helemaal nu het dorp in de macht is van een seriemoordenaar. Wanneer hij haar noodkreet ontvangt, is hij de enige op wie ze nog kan rekenen.
Denara weet precies wat haar te wachten staat wanneer ze de deur achter zich hoort sluiten. Het lot van velen ligt in haar handen, fragiel als de vleugels van een vlinder. Tijd is alles wat ze heeft, maar gaandeweg glipt de controle haar steeds sneller door de vingers.

Verblind

Een contemporary YA-verhaal over Melissa Jansen, die studeert aan een musicalopleiding. Ze moet keihard knokken om zich staande te houden in de veeleisende wereld van zang, dans en drama, helemaal wanneer ze mag werken met ‘rising star’ Nathan de Wilde. Ondertussen blijft het verleden dat ze achter zich wilde laten aan haar trekken, in de persoon van haar jeugdliefde Rick van der Woude. De grens tussen acteren en werkelijkheid vervaagt. Kan Melissa haar hart vertrouwen, of is liefde als theater: een prachtige illusie?

Dansen tot de zon komt

Deze YA-fantasy gaat over Machteld, een dorpsmeisje dat wordt gevraagd om dansles te gaan geven aan de twee kinderen van de Heer, de tweeling Albaric en Vallerie. Zij staan op het punt om te debuteren in de hogere kringen. Machteld en Vallerie worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen de twee meisjes is absoluut uitgesloten. Machteld moet terug naar huis, net wanneer er een uitbraak dreigt van allesvernietigende Toverij. Dan neemt Vallerie drastische maatregelen om Machteld bij zich te houden. Zo drastisch, dat er doden zullen vallen.

De echo van de regenboog

De echo van de regenboog is een kort verhaal dat zich afspeelt in de wereld van Dansen tot de zon komt. Wanneer de Toverij heeft toegeslagen, bevindt Perrine zich diep in de problemen. Tot haar taille, om precies te zijn. Er lijkt geen ontsnappen aan, maar ze houdt moed. Want Toverij slaat nooit twee keer op dezelfde plaats toe. Toch?

Dit korte verhaal speelt zich af in dezelfde wereld als Dansen tot de zon komt.

Het abonnement duurt 6 weken – daarna is het compleet!

Elke maand een nieuw, afgerond kort verhaal met 7-9 goodies.

Let op: Sprankels is een bestaande bundel, die verscheen in 2014. Het boek is dus al te koop. De extraatjes zijn natuurlijk uniek, en daar zitten ook extra, nog niet verschenen korte verhalen bij…

Elke week een nieuwe aflevering van het verhaal, met 5-7 goodies.

Elke week een nieuwe aflevering van het verhaal, met 5-7 goodies.

Elke week een nieuwe deel van het abonnement, met 5-7 goodies.

Over Marieke

‘Als ik een boek schrijf, lijkt het soms net een achtbaan. Soms intens, soms de stilte voor de storm, soms ontroerend en ook vaak verrassend. Ik neem je graag mee in mijn verhaal-achtbaan met Marlistories.’

Als een spin in een web weeft Marieke alle verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Ze schrijft, zingt, acteert, danst, doceert, spreekt stemmen in en heeft daarnaast een druk gezinsleven.

Inmiddels heeft ze vijf boeken op haar naam staan. Met haar debuut Dochter van de Zilv’ren Maan won ze de Castlefest Book Award. Deze roman werd binnen no time een bestseller binnen de uitgeverij. De tweede fantasyroman, Offer in de Mist, volgde al snel. Haar derde publicatie werd de verhalenbundel Sprankels, met daarin twaalf korte fantasy-, horror- en magisch realistische verhalen. In 2016 transformeerde Marieke Hotel Silvermaen van musical in magisch muzikaal kinderboek. Haar romantische debuut, Liefdesduet, kwam uit in 2017.

Mariekes passie ligt in het vertellen van verhalen, zowel op papier als op het podium. Op toneel speelt Marieke diverse rollen en zingt ze als leadzangeres in verschillende dinershows. Ze kroop in de huid van onder meer keizerin Elisabeth en Barbie.

Ze vindt het haar missie om de wereld een stukje mooier te maken. De sprankels van magie, die zelfs in het alledaagse te vinden zijn, brengt ze in haar verhalen met liefde naar voren. Daarmee geeft ze de gewone wereld net dat beetje meer glans, en laat ze haar lezers genieten. Niet alleen van haar verhalen, maar ook van hun eigen leven.

Neem contact op

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.